loader image

A Kedvezményezett neve: “Diósgyőri Fogaskerék Gyártó” Ipari és Kereskeselmi Korlátolt Felelőségű Társaság

A projekt címe: 3D kordinát mérőgép beszerzése 

A szerződött támogatás összege: 21 708 333  Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a Spectrum 10/16/6 RDS VAST XXT CNC koordináta mérőgép és tartozékai kerülnek beszerzésre.

A 3D fémnyomtatással gyártott alkatrészek és a későbbiekben tervben lévő alkatrészek nyomtatásának ellenőrzése és visszaellenőrzése elengedhetetlen része a projektnek. Az ipari környezetben szabványos minőségellenőrzési szabályok alapján a mérést, ellenőrzést legalább egy mérési osztállyal pontosabb eszközzel kell elvégezni, mint amelyen a mérendő tárgy készült. Esetünkben a CNC koordináta mérőgép biztosítja azt a mérési pontosságot, amely megfelel ennek a szabályrendszernek és egyenértékű a 3D fémnyomtató pontosságával.

A ZEISS SPECTRUM különböző taktilis szenzorokat tartalmaz, ideértve a ZEISS VAST XXT modelleket. A ZEISS VAST XXT scanning funkciója a hatékonyságra és a megbízhatóbb mérésekre fókuszál: gyorsan érzékeli a mért alkatrészt, informatív és jobb minőségű adatokat szolgáltatva róla. Nagyobb megbízhatóságot és megismételhetőséget tesz lehetővé a mérési hibák egypontos méréssel történő kiküszöbölése révén.

A ZEISS VAST XXT jelentősen növeli a mérések rugalmasságát és csökkenti időtartamukat.

A kifejezetten erre a célra tervezett hátsó vezérlő kisebb telepítési alapterületet igényel. A passzív rezgéscsillapítás és a földrengés elleni védelem mellett a ZEISS SPECTRUM termékcsalád kiváló hardvereket tartalmaz, amelyek optimálisak a megbízható mérési eredmények szempontjából.

A jelen projektben beszerezni kívánt  Spectrum 10/16/6 RDS VAST XXT koordináta mérőgép és tartozékaival egyszerre tudnánk javítani a versenyképességünket és egyúttal szélesíteni a termékpalettánkat, ezáltal a koronavírus járvány miatti piaci helyzetben is lehetőség van a munkavállalói létszámának a minél nagyobb arányú megtartására.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.16

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03658

A Kedvezményezett neve: “Diósgyőri Fogaskerék Gyártó” Ipari és Kereskeselmi Korlátolt Felelőségű Társaság

A projekt címe: Versenyképesség növelése és exportképesség fejlesztése a DFG-nél

A szerződött támogatás összege: 39 477 353 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70

A projekt tartalmának bemutatása:

A támogatás segítségével beszerzett eszterga egy jól terhelhető, méretpontos (pontossága megfelel az  ISO 1708 szabványnak) megmunkálásra alkalmas gép, amellyel kiválthatjuk a meglévő gépparkunk elavult gépeit. Az egyedi gyártási igények kezelése mellett a gép megfelelő a kis és közepes sorozatok által támasztott terhelés lekezelésére is. Ez által a piac egy olyan szegmensére is beléphetünk, amelyhez a meglévő gépparkunkból adódóan a hozzáférésünk minimális volt.

A kiválasztott eszterga megmunkálási tartományai túlmutatnak azokon a gépeken, amelyek jelenleg a gépparkunkban megtalálhatóak, amelyek a következőek:

Fejeszterga: Niles DP-630/3

CNC eszterga: Ecoca EL-5115E; Weiler E50; EEN630/Hunor

Egy középeszterga: MVE 340; Kirova 1M63 (orosz nagyoló);

 Tos Sui 50; Victor 500EXX

A fogazatokat gyártó gépeinkkel 2.000 mm-es átmérőig tudunk fogaskereket gyártani. A fogaskerekekhez elengedhetetlenül szükséges alaptesteket viszont csak 600 mm-es átmérőig tudjuk házon belül legyártani, minden efölötti méretű alaptest gyártásához külső segítséget kell igénybe vennünk és bérgyártásba kell kiadnunk a munka egy részét.

Az új esztergával lehetőségünk van házon belül tartani az alaptest gyártást, köszönhetően a nagyobb megmunkálási tartományoknak (820 mm elforduló átmérő).

Ezzel párhuzamosan be tudunk lépni a hosszabb (1.000 – 2.000 mm közötti) tengelyek gyártását igénylő piacra is, amelyre szintén alkalmas a beszerzett eszterga.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.09

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.10-19-2020-00201

t                 A Kedvezményezett neve: “Diósgyőri Fogaskerék Gyártó” Ipari és Kereskeselmi Korlátolt Felelőségű Társaság

A projekt címe: Napelemes rendszer a DFG telephelyén 180 KW

A szerződött támogatás összege: 29 699 901 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 55

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztéshez kapcsolódóan előkészítettünk megfelelő méretű szabad területet az üzemcsarnok közvetlen környezetében, ami alkalmas a fejlesztés végrehajtására és kellően közel van a villamos-főelosztó berendezésünkhöz, hogy gazdaságosan tudjunk csatlakozni hozzá. Előzetesen kialakítottunk megfelelő csatlakozásai lehetőséget, azaz szabad leágazást biztosítottunk a napelemes rendszer csatlakoztatásához. A fejleszteni kívánt terület geodéziai felmérését követően a terület vektorgrafikus megrajzolása megtörtént. A talajmechanikai vizsgálatok és a próbafúrás alapján, a laboratóriumi talajösszetétel és felületi feszültség vizsgálata meghatározta, hogy milyen tartószerkezetet lehet használni. Ezek alapján elkészültek a beültetési rajzok, a tartószerkezeti táblakiosztások, a Napelemes elrendezési terv és műszaki leírás. Piaci szereplőkkel előzetesen konzultálva kiválasztásra kerültek a PV modulok és inverter típusok. A piacon kapható minőségi elemek mellett döntöttünk, ezért TIER1 besorolású paneleket és Huawei invertereket választottunk. Komplett napelemes rendszer az alábbi főbb alkotórészeket tartalmazza:

Monokristályos napelem modul – 405Wp Jinko Solar JKM405M-54HL-V 445db, valamint a hálózatra kapcsolt termelő berendezés: HUAWEI gyártmányú SUN2000-36KTL inverter 5 db.

Egyedi tartószerkezetet alkalmaztunk 25-30 fokos dőléssel, talajra szerelve illetve MC4 kompatibilis solar csatlakozókat. DC és AC oldali villamossági szerelvényeket alkalmaztunk, beleértve az I és II típusú villámvédelmeket is.

Szerelés, kábelezés, EPH védelem, daruzás, telepítés, beüzemelés kompletten. A cég saját műszaki gárdája alkalmas saját teljesítésű projektmenedzsment ellátására. A fűtés megújuló rendszerre történő átépítésekor is bebizonyosodott, hogy kellő tapasztalattal rendelkezik a fejlesztési projektek lebonyolításában. A rendszer várható hozama az elektromos áram igény mintegy 90%-át lefedi. A napelemes rendszer tervezett AC oldali mérete 180 kVA. A fejlesztés kizárólag saját részre termel elektromos energiát, hálózatra kitáplálást a beépítésre kerülő visszwatt rendszer megakadályozza. A rendszer telepítése nem kötött építési engedélyhez.

A projekt befejezési dátuma:  2022.10.06.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2021-03929