loader image

A Kedvezményezett neve: “Diósgyőri Fogaskerék Gyártó” Ipari és Kereskeselmi Korlátolt Felelőségű Társaság

A projekt címe: 3D kordinát mérőgép beszerzése 

A szerződött támogatás összege: 21 708 333  Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a Spectrum 10/16/6 RDS VAST XXT CNC koordináta mérőgép és tartozékai kerülnek beszerzésre.

A 3D fémnyomtatással gyártott alkatrészek és a későbbiekben tervben lévő alkatrészek nyomtatásának ellenőrzése és visszaellenőrzése elengedhetetlen része a projektnek. Az ipari környezetben szabványos minőségellenőrzési szabályok alapján a mérést, ellenőrzést legalább egy mérési osztállyal pontosabb eszközzel kell elvégezni, mint amelyen a mérendő tárgy készült. Esetünkben a CNC koordináta mérőgép biztosítja azt a mérési pontosságot, amely megfelel ennek a szabályrendszernek és egyenértékű a 3D fémnyomtató pontosságával.

A ZEISS SPECTRUM különböző taktilis szenzorokat tartalmaz, ideértve a ZEISS VAST XXT modelleket. A ZEISS VAST XXT scanning funkciója a hatékonyságra és a megbízhatóbb mérésekre fókuszál: gyorsan érzékeli a mért alkatrészt, informatív és jobb minőségű adatokat szolgáltatva róla. Nagyobb megbízhatóságot és megismételhetőséget tesz lehetővé a mérési hibák egypontos méréssel történő kiküszöbölése révén.

A ZEISS VAST XXT jelentősen növeli a mérések rugalmasságát és csökkenti időtartamukat.

A kifejezetten erre a célra tervezett hátsó vezérlő kisebb telepítési alapterületet igényel. A passzív rezgéscsillapítás és a földrengés elleni védelem mellett a ZEISS SPECTRUM termékcsalád kiváló hardvereket tartalmaz, amelyek optimálisak a megbízható mérési eredmények szempontjából.

A jelen projektben beszerezni kívánt  Spectrum 10/16/6 RDS VAST XXT koordináta mérőgép és tartozékaival egyszerre tudnánk javítani a versenyképességünket és egyúttal szélesíteni a termékpalettánkat, ezáltal a koronavírus járvány miatti piaci helyzetben is lehetőség van a munkavállalói létszámának a minél nagyobb arányú megtartására.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.16

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03658

 

A Kedvezményezett neve: “Diósgyőri Fogaskerék Gyártó” Ipari és Kereskeselmi Korlátolt Felelőségű Társaság

A projekt címe: Versenyképesség növelése és exportképesség fejlesztése a DFG-nél

A szerződött támogatás összege: 39 477 353 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70

A projekt tartalmának bemutatása:

A támogatás segítségével beszerzett eszterga egy jól terhelhető, méretpontos (pontossága megfelel az  ISO 1708 szabványnak) megmunkálásra alkalmas gép, amellyel kiválthatjuk a meglévő gépparkunk elavult gépeit. Az egyedi gyártási igények kezelése mellett a gép megfelelő a kis és közepes sorozatok által támasztott terhelés lekezelésére is. Ez által a piac egy olyan szegmensére is beléphetünk, amelyhez a meglévő gépparkunkból adódóan a hozzáférésünk minimális volt.

A kiválasztott eszterga megmunkálási tartományai túlmutatnak azokon a gépeken, amelyek jelenleg a gépparkunkban megtalálhatóak, amelyek a következőek:

Fejeszterga: Niles DP-630/3

CNC eszterga: Ecoca EL-5115E; Weiler E50; EEN630/Hunor

Egy középeszterga: MVE 340; Kirova 1M63 (orosz nagyoló);

 Tos Sui 50; Victor 500EXX

A fogazatokat gyártó gépeinkkel 2.000 mm-es átmérőig tudunk fogaskereket gyártani. A fogaskerekekhez elengedhetetlenül szükséges alaptesteket viszont csak 600 mm-es átmérőig tudjuk házon belül legyártani, minden efölötti méretű alaptest gyártásához külső segítséget kell igénybe vennünk és bérgyártásba kell kiadnunk a munka egy részét.

Az új esztergával lehetőségünk van házon belül tartani az alaptest gyártást, köszönhetően a nagyobb megmunkálási tartományoknak (820 mm elforduló átmérő).

Ezzel párhuzamosan be tudunk lépni a hosszabb (1.000 – 2.000 mm közötti) tengelyek gyártását igénylő piacra is, amelyre szintén alkalmas a beszerzett eszterga.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.09

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.10-19-2020-00201